Webhotell

Hva får du for pengene når du kjøper Webhotell fra myhken webdesign?

Kjøper du vanlige webhotell pakker får du stort sett det som kalles et delt webhotell. Det betyr i praksis at du deler en server (fysisk maskin) med mange andre kunder. De rimeligste webhotellene kan fylle en server med hundrevis og opptil tusenvis av andre kunder. Det at veldig mange andre deler samme server som deg kan gi negative virkninger som treg lasting av sidene, nedetid, utilgjengelig epost, sikkerhetsbrudd osv osv. Stort sett tilbyr ikke slike rimelige webhotell noen gode backup løsninger, så om serveren går i stykker, mister du trolig hjemmesidene dine og eposten din.

Hva tilbyr så myhken webdesign?

Jeg bruker utelukket VPS servere (virtuelle private servere). Dette er kraftige servere delt opp i mindre servere. Det gir meg tilgang på kraftig hardware til en hyggelig pris. Leverandørene jeg bruker regnes som veldig gode internasjonalt, og holder antallet kunder nede på sine servere.  Myhken webdesign legger så aldri mer enn 10 kunder på en server, for å holde ressurs bruken lav.

Flere lokasjoner, backup og veldig høy oppetid.

myhken webdesign kjøper tjenester fra de leverandørene som til en hver tid tilbyr gode løsninger som møter kravene som jeg personlig ønsker. Disse serverne ligger så spredt rundt om i Europa for høyest grad av tilgjengelighet og oppetid.

europa_kart_myhken

Per 16.februar 2015 har myhken webdesign servere i Tyskland, Nederland og Frankrike.

Hva gjør myhken webdesign spesielt i forhold til rimelige webhotell?

Sidene dine blir plassert på hoved serveren som ligger i Italia. Der deler du server med max 10 andre kunder. Jeg tar så kopi av hjemmesidene dine til to andre backup servere plassert i to av landene over. (per 16.februar 2015 er backup serverne plassert på Nederland og i Tyskland). Det betyr at det til en hver tid finnes tre oppdaterte kopier av hjemmesidene dine.

160114dns1

Jeg bruker så en «DNS Failover service» fra DNSmadeEasy. Kort fortalt fungerer den tjenesten som en telefon sentral. Når noen skriver inn din hjemmeside adresse på pcen så sjekker denne tjenesten om serveren er tilgjengelig og sender kunden til den serveren. Om hoved serveren går ned, blir trafikken automatisk satt over til backup serveren. Og går den ned på samme tid, blir trafikken satt over til den tredje serveren.

DNS Failover

Sannsynligheten for at tre ulike servere, i tre ulike land, fra tre ulike leverandører går ned på samme tid er så små at jeg kan påstå at sidene dine alltid vil være oppe.

Når sidene blir oppdatert på hoved serveren blir informasjonen automatisk kopiert over til de to andre backup serverne. Så det finnes alltid tre kopier tilgjengelig.

Hvordan løser myhken webdesign backup utfordringen?

backup

Backup av dine sider er en oppgave myhken webdesign tar veldig alvorlig.

I tillegg til at det alltid finnes tre oppdaterte kopier av sidene dine på tre ulike servere, så tas det backup av hoved serveren flere ganger i uken. Disse backupene blir plassert på ulike servere i ulike land, men ligger ikke på samme servere som kopiene av hjemmesidene. Totalt er det derfor minst 6 servere i ulike land som har sikkerhetskopier av dine hjemmesider.

Om du har tatt deg tid til å lese alt dette, skjønner du kanskje hvorfor jeg tar prisen per år jeg gjør for å ha dine hjemmesider på myhken webdesign. Håper også at du innser hvor mye jeg bryr meg om at sidene dine skal være tilgjengelig for dine kunder, og at dataene dine ikke blir borte.

serverkart2015b

 

Comments are closed.